Wij zijn jongerenredactie SPUI25 in Spe, een groep Amsterdamse twintigers die vrijwillig avondprogramma’s organiseert. Dat doen we op het academisch-cultureel podium van de Universiteit van Amsterdam gevestigd aan het Spui: SPUI25. Doel is een brug slaan tussen cultuur, wetenschap en publiek. Wij mikken met name op jongeren.

Onze programma’s bereiden we met de hele redactie voor, waarbij de twee leden die als moderator optreden het voortouw nemen. Juist omdat we allemaal andere disciplines hebben – medicijnen, filosofie, rechten, Frans, sociologie, natuurkunde, psychologie – kunnen we elkaar goed helpen de zaken eens van een andere kant te bekijken.

De zes essays in deze bundel gaan elk in op een programma waar we niet over uitgepraat raakten – nog steeds niet eigenlijk. De moderatoren van toen zijn de schrijvers van nu. We schreven in gelijkwaardige samenwerking door de twee oorspronkelijke moderatoren. Toch is dit boek vooral als collectief geschreven. De twee schrijvers werden onvoorwaardelijk ondersteund door de andere vijf, top op het niveau van punten en komma’s. Het boek voelt als een boek van ons zevenen.

Niek studeert zowel Geneeskunde als Natuurkunde in Amsterdam. Daarnaast speelt hij trombone en vervulde hij het voorzitterschap van het UvA-Orkest J.Pzn Sweelinck.
Niek Bollemeijer
Laura studeerde Rechten en Frans in Amsterdam, Parijs en New York. Eerder publiceerde ze met haar vader de twee jeugdromans Copycat (2011) en Het Morelli principe (2014). Tegenwoordig promoveert ze op een rechtsilosofisch onderwerp aan de Universiteit van Amsterdam.
Laura Burgers
Ramon heeft enige tijd moderne dans gestudeerd en studeerde deze zomer af in de theoretische natuurkunde. Eerder organiseerde en presenteerde hij talloze evenementen als voorzitter van discussieplatform BètaBreak op het Science Park van de Universiteit van Amsterdam.
Ramon Creyghton
Hugo studeerde Slavische Talen en Politieke Filosofie aan de Universiteit van Amsterdam. Hij is medeoprichter van jongerenredactie SPUI25 in Spe.
Hugo van Dam
Ernée studeert af op een interdisciplinair onderzoek naar virtuele intimiteit voor haar studies Filosofie en Sociologie aan de Universiteit van Amsterdam. Haar academische interesse ligt bij fenomenologische sociologie die het dagelijks leven op heterdaad betrapt. Na haar studie wil zij programmamaker worden.
Ernée Derckx
Philip heeft Psychologie, Sociologie en Sociale geografie gestudeerd in Amsterdam en Berlijn. Eerder deed hij een onderzoeksstage bij TNO naar sociale innovatie. Tegenwoordig is hij als trainee werkzaam bij de TU Delft.
Philip Stein
Bram studeerde Sociologie aan de Universiteit van Amsterdam. In zijn afstudeeronderzoek belichtte hij de precaire situatie van starters op arbeidsmarkt die stage lopen na hun studie. Tegenwoordig is hij als onderzoeker werkzaam bij de Nederlandse School voor Openbaar Bestuur (NSOB) in Den Haag.
Bram van Vulpen